keskiviikko 12. elokuuta 2009

Elämäntavat

Olen tässä vuosien saatossa päästänyt itseni löysistymään ja laiskistumaan. Ennen aktiivinen ja tarmokas liikkuja ja aikaansaava, on nykyään täysi sohvaperuna. Ja mua ällöttää! Etoo elopainon nousu +10kg, aikaansaamattomuus ja itseinho, joka johtaa valittamiseen.

Viime viikkoina uniin on tullut liikettä, yksi yö sauvakävelin, toisena venyin pilateksen avulla uusiin mittoihin ja seuraavana juoksin ja bodypumppasin. Olen vesijuossut, juossut syksyistä metsätietä, ratsastanut tavoitteellisesti eikä penikkatautiset jalat ole valittanut kun avannossa olen niitä hoitanut. Peilistä näin sairaan hyvät, lihaksikkaat käsivarret ja ihankuin naamastakin olisi lähtenyt vuosia puhumattakaan kuinka paksu ja upea tukka mulla oli. Ja vatsa oli litteä eikä koskaan kipeä rasvaisesta ruoasta. Ihan megabeibehän sieltä peilistä katseli. Herätessä pettymys oli valtaisa, kun koko yön on hiki päässä reenannut, lihakset maitohapoilla ja kroppa huutanut armoa kaikesta rääkistä ja herätessä sama blösö valunut keittiöön kahvin keittoon. Siitä se ajatus sitten lähti...

Nyt alkaa elämäntaparemontti! Tässä menee uusiksi, tai siis vanhoiksi, niin ruokatottumukset, liikunnan rasittavuus kuin kilotkin. Tavoite on selvä, kymmenen kiloa lähtee vaikka väkisin ja vaatekoko palautuu kolmekutoseen. Näin se nyt vaan on, ei auta selitykset, ei lässytykset. Tietoa asioista on riittämiin ja ainoa este tälle uudistukselle olen minä itse. Ja vaikka kävelen työvuoron aikana vähintään kymmenen kilsaa, ei se voi olla este vapaa-ajan harjoittelulle.


Aika kalliiksi vaan tuntuu tämä uusi elämä tulevan. En ole eläissäni omistanut juoksutossuja ja hintoja katsellessä tuppaa tulemaan alkulämmittelyn veroinen hiki. Sitten nurkista puuttuu ne kävelysauvat, vesijuoksuun tarvittavat vyöt ja uimapuku (edellinen sopi kroppaan kokoa 36, ei vaan kehtaa mennä tonne hallille siinä makkarankuoressa) ja tietysti juoksulenkkejä varten tarvitaan kaikki rikoot, topit ja hikinauhat;) Sykemittari on, tänään Polari lähtee huoltoon ja saa uudet patterit niin on helpompi sitten katsoa missä mennään. Oksennus tulee varmasti, sydän hakkaa rinnasta ulos joten kännykkään laitan valmiiksi ambulanssin numeron jotta osaavat tulla tuolta tienposkesta sitten hakemaan. Tämä mamma aloittaa urakan ensi maanantaina ja toivon, että kun tämän näin julkisesti täällä kerron, on sillä vaikutusta tulosten tavoitteluun. Nyt töihin kävelemään vähintään kymmenen kilsaa, huhhuh.

3 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Tuosta se lähtee... päätös on jo iso askel elämäntaparemonttia kohden! Itse aloitin (lasten saamisen myötä unohtuneen) kuntoilun pari vuotta sitten toukokuussa ja syyskuuhun mennessä olin tiputtanut miltei huomaamatta yli 10 kg. Kilot tippuivat siinä sivussa kun innostuin pyöräilystä, kuntosalista, bodypumpista... Ja voi kuinka se lisäsikään liikkumisintoa kun olo parani ja keveni kunnon kohentuessa! Nyt olen ollut kaksi vuotta koukussa pumpiin, combatiin, kuntosaliin - uusimpana innostuksena aina aiemmin suuresti inhoamani juokseminen. Tosin pakko myöntää, on tämä välillä taistelua hampaat irvessäkin - minulle kun kiloja pukkaa ihan pelkästä ruoan saati herkkujen ajattelemisestakin... Mutta summa summarum - hurjasti tsemppiä ja intoa sinne!!

Tuula kirjoitti...

Paljon onnea elämäntapamuutokseen! Se aloitus on varmaan vaikein, mutta kun pääsee vauhtiin, niin asiat helpottuu kummasti :)

Itse olen lapsen myötä tullut tosi laiskaksi liikkujaksi. Toki vaunulenkkiä tulee paljon ja kotona on koko ajan pienessä liikkeessä, mutta jos pitäisi lähteä jumppatunnille, niin mieleen tulee heti kymmenen (teko)syytä olla menemättä.
Tänään aion aloittaa pojan kanssa pyöräilyn. Mies sai asennettua istuimen tarakalle, joten ei kun polkemaan :)

Mukavaa ja sporttista oloa sinne!

tyttötiimi kirjoitti...

Hyvä, hyvä. Hienot suunnitelmat.