maanantai 25. toukokuuta 2009

Ihana piha ja terassinpaikka

Meillä on viimeaikoina mietitty terassinpaikkaa aivonystyrät sauhuten ja katseltu pihan heräämistä tähän kevääseen. Piha on ihana vaikka kaikki on ihan vinksin vonksin eikä kukaan ole sitä hoitanut useampaan vuoteen. Mutta me ei semmoisia surra, tämä hakkaa mennen tullen entisen kodin ankean, harmaan parvekkeen mihin ei edes aurinko paistanut. Ja tilaa on, täällä voi oikeasti olla ulkona ja nautiskella olostaan.

Ylläoleva kuva on otettu takapihan portilta, talon edustalta. Tämä alue jää pitkälti näin, ajatus on saada pelipaikka missä ei tarvitse varoa istutuksia. Talon seinustalle haluaisin kuitenkin istutuspöydän tai vastaavan. Ja portilta takapihan terassille kivisen polun. Ja hiekkalaatikko joutaisi pois, meillä ei ole enää semmoiselle käyttöä.


Lyhty unohtui nököttämään kaadetun koivun kannon päälle ja yksinäinen tuija yrittää taistella sitkeästi uuteen kesään. Ruohosipulit pelastettiin tähän kannon juurelle, kun kasvimaa tai mikä lie viritelmä olikaan, joutuu tulevan terassin alle. Voisikohan tähän istuttaa hortensian tai pionin?


Tämä kaaos on oikea häpeäpilkku. Tänne on kannettu kaikki mistä ei vielä tiedetä tuleeko käyttöön vai lähteekö roskiin. Ensi viikonloppuna pitää tietää, terassitalkoot alkavat ja tähän jää enää ja ainoastaan grilli ja apupöytä. Ja kaide rakennetaan, vanha kulkuväylä tukitaan ihan noin turvallisuussyistä. Apukokki-Alma on innokas grillaaja ja mielestäni perheemme pääkokki on yksinoikeutettu ruoanlaittopuuhiin ja sen takia kaide tulossa.

Tässä on tulevan terassin paikka. Ikkunoiden takana on keittiö ja toinen makuuhuoneista. Haluan ikkunalaudat ja yrttejä kasvamaan. Terassille tulee iso pöytä ja monta tuolia missä istua. Ja aurinkovarjo, ehkä. Sen tulo meidän terdelle riippuu kunnan puutarhurista, metsästä pitäisi saada kaadettua muutama koivu, että aurinkovarjolle olisi käyttöä. Nyt puut varjostavat pahasti meidän aurinkopaikkaa.


Lauantaihin tuntuu olevan valovuosi, silloin saapuu talkooporukka ja homma käynnistyy. Aikaa tehtävän suorittamiseen viikonloppu.

1 kommentti:

Krisse kirjoitti...

Malttamattomana odotan ihania kuvia uudesta terassista...