maanantai 2. helmikuuta 2009

Eteissuunnitelmia

Viisi kuukautta asuttuamme kodin heikot lenkit ovat käyneet selviksi. Säilytystila on reilusti pakkasen puolella enkä yhtään tiedä mistä vielä voin luopua että saan tilat riittämään ja toimiviksi. Eteinen on varsinainen pullonkaula.

Me muutetaan parin viikon sisällä ihan vastaavanlaiseen asuntoon kuin missä nyt asumme joten tilojen suhteen tietää jo etukäteen mitä tuleman pitää. Ja siitä se idea sitten lähti.
Tykkään ihan hirveästi paneloiduista seinistä. Olen haaveillut paneleita milloin keittiöön, milloin keittiön välitilaan. Herra Tee ei ole lämmennyt tälle vouhkaukselle. Kunnes otin puheeksi tämän eteisongelman vaatesäilytyksineen. Näin talviaikaan tietysti ongelma vielä korostuu kun tuota vaatetta on joka lähtöön.

Sain Herra Teen ymmärtämään mitä pitää tehdä. Me rakennamme raakalaudasta eteiseen seinämän mihin tulee koukkuja vaatteille. Siis idea on sama kuin alla olevissa kuvissa. Normaalisti en halua silmiin osuvan mitään retkuja vaan piilotan kaikki kaappiin niin tämä seinämä ei tule näkymään oleskelutiloihin ja ajattelin, että pystyn asian kanssa elämään. Pakko alkaa tekemään myönnytyksiä, nykyinen homma ei vaan toimi. Eteinen nykyisellään on ahdistava.(kuva Country Home)


Sitten seuraava vääntö. No tietysti olisin halunnut seinämästä valkoisen. Se ei sovi herran suunnitelmiin joten kostoksi ostaa pläjäytin sitten Osmon läpikuultavaa puuvahaa sävyltään antiikkitammi. Lattia on uudessa asunnossa laminoitu ja tammeahan sekin on. Vielä kun saisin miehen ymmärtämään miltä lopputuloksen TÄYTYY näyttää ettei homma mene ihan puihin;) Mielenkiinnolla jään odottamaan lopputulosta, onneksi valkoista peittävää puuvahaa on kaapit notkollaan. Ja yksi vaihtoehto on läpikuultava ebenpuu, siis mikäli antiikkitammi jää pliisuksi.(kuva Lexington)


Myös seinät tulevat saamaan väriä. Mutta eteisessä seinät vedetään edelleen maalarinvalkoisella joten muista sävyistä myöhemmin.


Iloisia talvipäiviä ja kiitos nöyrin kommentoijille, tulen tosi hyville mielin viesteistänne!

4 kommenttia:

Pauliina kirjoitti...

Valkoinen panelointi näyttäisi kyllä tosi kauniilta! Onnea siis projektiin :)

Anu kirjoitti...

Hienolta vaikuttaa suunnitelmat!
Lopputuloson on varmasti juuri kuvien kaltainen,kodikas ja kutsuva eteinen.
Itse pidän myös tuollaisesta tyylillisesti!
Mukavaa alkanutta viikkoa!!!

Krisse kirjoitti...

Valkoinen paneeli seinä on mukava ja kaunis. Meillä on ollut valkoiset paneelit ji 12 vuotta ja en ole vieläkään niihin kyllästynyt...

Joten suosittelen...

Nora kirjoitti...

Kauniit inspiraatiokuvat, erityisesti tuo alempi. Haluan meille arkieteiseen tuollaisen hattuhylly-naulakkosysteemin, vähän vain syvemmällä hyllyllä, jotta saa koukkuja seinään ja sit nuo ihanat hyllyyn kiinnitetyt koukut lisäksi. Enää puuttuu siis se talo ja arkieteinen... :)