sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Talkoohenkeä ja suuria aarteita

Liekö eilinen hyvä seura vai hyvä ruoka ja juoma syynä siihen, että aamulla pompattiin aikaisin ylös täynnä virtaa ja tekemisen meininkiä. Aamuvarhaisella hommiin ja paljon saimmekin aikaiseksi.

Piha on siivottu, nurmikko leikattu, mustikat ja hortensiat istutettu. Näyttää muuten aika erilaiselle tuo meidän heinäpelto, siellä oikeasti oli nurmikkoa. Ollaan muuten ihan fiiliksissä;-) Etuovelle laitoin tuijan koriin kera kavereiden.Puulaatikko sai myös uudet asukkaatPidettiin me vähän myös taukoa, syötiin ja hörpittiin kahvitkinLöysin aikanaan vuosia sitten kirpputorilta tämmöisen lintujen ruokintahässäkän. Kyllä Teetä ihmetytti ja nauratti minun löytö. Ei naurata enää, laittoi sen kiltisti tammen oksalle roikkumaan ja meinasi pikkulinnuille talipallon talven evääksi hankkia. Toivottavasti linnut tulevat usein vierailulleJa ne aarteet. Olin todella otettu kun ystäväni muisti minua eilen seuraavilla tupaantuliaistuomisilla. Ystäväni remontoi 20-luvulla valmistunutta taloaan ja osa talosta tehdyistä löydöistä sai meiltä uuden kodin. Olen ihan hämmennyksissäni tästä lahjoituksesta ja nyt olisikin kaikki tiedot ja mahdolliset vinkit tervetulleita. Eli kyseessä on ompelukoneen puinen suojus, teksti on Anker. Mitä ideoita moinen teissä herättää? Minä en kykene vielä muuta kuin ihastelemaan ja huokailemaan.Samaisesta talosta löytyi vanhoja Helsingin Sanomia. Tämä yksilö on vuodelta 1936. Aivan ihastuttava, olemme suurella mielenkiinnolla tätä tänään lukeneet. Tästä ajattelin kehystää joitain sivuja, saa nähdä mitä muuta keksin.Uutta viikkoa kohden ollaan taas menossa. Oikein mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille, nautitaan täysin rinnoin syksystä!

10 kommenttia:

Krisse kirjoitti...

Oletpa saanut mukavat tuliaiset!
Toivottavasti joku keksii ideoita tuunaukseen. Minä olen huono siinä, otan vaan oppia toisilta..
Hyvää alkavaa viikkoa sinulle toivottaa Krisse

mimosamamma kirjoitti...

Ihania kuvia ja ihania fiiliksiä:) Kiva lukea!
Ostin kerran wanhain tawaran liikkeestä myös vanhan ompelukoneen suojuksen( oli niin kaunis) tarkoituksena laittaa se koriksi sisustuslehdille ja aikansa se palveli siinä tarkoituksessa hyvin. Jos kotona on paljon viherkasveja, niin siitä saisi niille hyvän ruukunsuojuksen. Muutama erilainen kasvi ja hyvältä varmasti näyttäisi:)
Mukavaa viikonalkua Aatulaan!

Maria Kiiveri kirjoitti...

Moikka Aatulaan taas pitkästä aikaa!
Hienon suojuksen olet saanut:) Mulla on samanlainen (valkoinen) vielä vajassa odottamassa että keksin sille käyttöä.. Mulla on kyllä siihen singerin jalatkin. Ajattelin ehkä kirjoitaa jollakin nätillä tekstillä tuon suojan kylkeen jotakin ja laittaa sen asetelman osaksi siihen singerpöydän päälle hieman vinoon.. Sitä on vaikea sijoittaa, kun siinä on se kahva.. Voihan sen kahvasta ripustaakin jonnekin jos haluaa?
Syysterkuin Maikki

mimosamamma kirjoitti...

Heissan!
Tulin vaan toivottamaan sinulle jaksamista:) Kerää "takkisi taas täyteen", kaikki vielä iloksi muuttuu:))
Lämpimin ajatuksin Marja

Hanna-Maria kirjoitti...

Metsän reunassa olevasta talosta löysin tieni kurkistamaan kauniiseen Aatulaan. Saanhan heti laittaa sinut listalleni, jotta löydän ihastelemaan toistekin?

Iloista torstaita!

maano kirjoitti...

kaunis syssyistutus :)

Hanna-Maria kirjoitti...

Moi,

Listallani olet. Ilo on, jos myös sinun listallesi pääsen. Nähdään taas!

Sirkka kirjoitti...

ja minä tänne ihastelemaan, mukavaa kun olet saanut paljon aikaiseksi lyhyesä ajassa, eikö olekkin ihanaa asua talossa, ihan erilaista missä viimeksi asuit. Nyt on haaveesi toteutunut, nauttikaamme siitä:)

Mukavaa iltaa.

Minttu kirjoitti...

Hei!
Tulin vastavierailulle blogiisi ja voi, miten kaunis blogi täältä löytyikään... Ajattelin linkittää sinut, että löydän tänne uudelleen. Kauniita syysistutuksia olet kyllä tehnyt; silmä lepää niissä!
Rentouttavaa viikonloppua!
-Minttu-

Maria Kiiveri kirjoitti...

Iltaa:)
Älä huoli, et ole menettänyt "hullutuspäivillä" mitään super erikoista. Meillä "bloggajilla" on ne asiat jo kunnossa, tarkoitan siis tuotteita mitä siellä myytiin. Sulla on jo kaikkea niin kaunista:) Ainut oli noi lastenvaatteet ja pyhkeet mitä tuli ostettua hieman enemmän kuin lääkäri sallii.
Eikä huolta, Aatulaäiskä ensi keväänä hullutellaan taas:)