keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Ikkunanpoka



Ostin tämän ikkunanpokan aikanaan WanillaRosen Riitalta ja paremman paikan puutteessa poka odottaa omaa, arvoistansa paikkaansa tässä lelukaapin päällä. Tykkään näistä vanhoista pokista paljon, ihania ruutuikkunoita.

tiistai 24. kesäkuuta 2008

Vesisadetta



Tänäänkin sataa. Tulin aamuvuorosta ja väsymyksen karkottamiseksi lähdin heti töistä tultuani Alman kanssa lenkille. Sattui hyvä tuuri, vain puolet lenkistä satoi. Yhtään ei harmita ettei minulla ole päiväkään kesälomaa. Saa vain toivoa, että vapaapäiville sattuisi vähän edes ulkoilukeliä.

maanantai 23. kesäkuuta 2008

Sadepäivä






Kiitos sateisen sään, sain kodin järjestettyä ja siivottua. Nyt on kiva olla. Pyykkivuorikin on laskenut puolella ja vielä tänään sekin on saatu pois pyykkikopasta kokonaan. Voi taas hengittää ja aloittaa työputken.

Nämä kukkaset on juhannusreissulta kuvattuja ja mielestäni kauniita. Oman pihan kaipuu senkuin lisääntyy...
Hyvää alkanutta viikkoa!

sunnuntai 22. kesäkuuta 2008

Kotona taas



Juhannus oli täydellinen, seura oli mahtavaa, ruoka hyvää, sauna lämmin ja sääkin suosi meitä. Kiitos kaikille mukana olleille ja suurkiitos huolenpidosta talonväelle!

keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Matkalle



Lähdemme juhannuksen viettoon huomenna. Edessä on vielä työpäivä ja tänään olemme pyykänneet ja yritämme saada pakattua mukaan kaikki tarvittava sitä mukaa, kun vaatteet saadaan kuivaksi.

Odotan kovasti pääseväni pois kaupungista kuuntelemaan linnun laulua, saunomaan ja grillaamaan, nauttimaan vaan olostani. Olen väsynyt, töissä ollut kiire ja olo kuin kuivaksi väännetyllä tiskirätillä. Onneksi on perjantaista alkaen neljä vapaapäivää, tulevat nyt tarpeeseen.

tiistai 17. kesäkuuta 2008

Karhuherra



Kuvassa oleva karhuherra on perheemme uusin "tulokas". HuutoNetistä tämän huusin pikku-ukolle pari kuukautta sitten ja kovaa vääntöä käymme nallukan olinpaikasta, minä yritän varjella tätä osumilta ja kolhuilta koska karhuherran turkki on tehty yli 50-vuotiaasta patjaraitakankaasta ja tassut kiinnitetty napeilla. Pikku-ukon mielestä nallen paikka olisi hänen kainalossaan ja leikeissä. Tähän asti karhuherra on kuitenkin istunut pienen seinäkaapin päällä ja sieltä katsellut meidän touhuja.

maanantai 16. kesäkuuta 2008

Jännitystä



Tällä viikolla odotamme ilmoitusta kouluista joihin nuori neiti on hakenut. Ravintolakouluja listalla oli ja nyt häntä epäilyttää ja mietityttää tuliko sittenkään valittua oikein.

Muistan hyvin tuon ajan omasta nuoruudestani, yhtään en tiennyt mitä elämältä halusin eikä mikään ollut selvää. Ei sillä, että se omin juttu olisi vieläkään selvinnyt ;-) Totuus kuitenkin lienee, että jokainen meistä täältä oman paikkansa löytää, ennemmin tai myöhemmin.

sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Ohi on



Viikonloppu sujui tosiaan juhlien, eilen meillä oli pikku-ukon 6-vuotis juhlat ja tänään kummipoikani pääsi ripille. Juhlat sujuivat molemmat hyvin ja kivaa oli. Tulipas sitten mässäiltyä ihan kunnolla, herkkupöydät notkuivat eilen ja tänään, nam. Olotila on jokseenkin tukala, kiitos. Hirvittää jo etukäteen tuleva viikonloppu ja juhannus, tiedossa taas syömistä ja syömistä. Ja kiitos vielä kerran kaikille vieraille ja kiitos Hyvinkään päähän, että saimme olla vieraina. Kerran vielä Paljon Onnea kummipojalle!

Kiitos myös Sirkka pikkumiehen muistamisesta ja kaikista kirjoittamistasi viesteistä. Kiitos Päivi kukkasista.

Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille!

perjantai 13. kesäkuuta 2008

Lahjoja

Aamulla annettiin perheen syntymäpäivälahja pikku-miehelle. Tätä oli odotettu ja toivottu, kolmisen tuntia meni ukkelilta sen kokoamiseen ja kyllä nyt ollaan polleita kun näin hienon osasi tehdä. Legot on kova juttu.



Ja äitinä sain osani lahjoista. En osannut yhtään aavistaa, että minuakin on muistettu. Sain lahjaksi pieneltä mieheltäni alla olevan penkin, jonka hän on ihan itse rakentanut! Ja pikku-heppu täytti tosiaan vasta 6 vuotta joten hieno mielestäni penkki on. Itse hän on naulat omalla vasarallaan naputellut. Nyt mietimme maalia, poika toivoo kovasti penkistä keltaista joka on hänen lempivärinsä. Ehkä joustan tässä tapauksessa, olin aika liikuttunut tästä lahjasta.


torstai 12. kesäkuuta 2008

Juhlan tuntua



Tuleva viikonloppu on yhtä juhlaa. Ihmettelen miten tältä juhlimiselta ehdin hoitamaan työvuoroni...Huomenna on pienen mieheni Suuri Päivä, hän täyttää 6-vuotta. Lauantaina saapuvat sitten juhlavieraat ja sunnuntaina lähdemme kummipoikani rippijuhliin. Niin, ja tosiaan, huomenna olen iltavuorossa ja lauantaina aamuvuorossa ja kakku sun muut tarjottavat odottavat tekijäänsä joten kiirusta pitää. Onneksi isompi mieheni on tekevä ja pätevä myös keittiössä, hyvillä mielin voin luottaa, että homma kotona etenee ilman läsnäoloanikin. Ja sitäpaitsi, ei tämä stressaamalla parane, hetki kerrallaan.

keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

Vaatekaappi



Tässä on kuva tuunaamastani vaatekaapista. Kaapin päälle pääsi "säilöön" lintukoto ja näkyyhän siellä pienen miehen jalkapallokin...
Huh, täytyy myöntää, että hommaa oli. Eikä projekti tietysti ongelmitta sujunut ja lopputuloskin on vähän niin ja näin, mutta kelpaa minulle nyt tähän saumaan. Kaappi seisoo siis tuulikaapissamme joten ahtaudesta johtuen kuvani siitä ei kummoisia ole.



Unohtui sitten ottaa ennen-kuvat niin olisitte nähneet lähtökohdan. Kaappi oli masentavan näköinen mäntyisenä ja lakkapinnalla. Olin niin täpinöissäni aloittaessani urakan ettei hiontahomma kiinnostanut riittävästi ja se valitettavasti näkyy lopputuloksessa. Kaapilla on sija myös tulevassa kodissamme kunhan sellaisen saamme joten hyvä näin, nyt se ainakin sopii muihin kalusteisiin. Laittelen myöhemmin kuvia myös vahaamistani pöydistä, toinen on keittiön ja toinen olohuoneen pöytä.

Näkymä keittiön ikkunasta

Sain Sirkalta haasteen kuvata näkymiä keittiön ikkunasta, kiitos Sirkalle muistamisesta. Ja tälläinen on näkymä, vettä tuli ukkosen saattelemana ihan reilusti.




Minä puolestani haluaisin heittää haasteen Elohiirelle ja Leinolalle.

perjantai 6. kesäkuuta 2008

Työn alla




Vapaapäiviä vietän ja koska olen yksin, on loistava tilaisuus jatkaa näitä projekteja eli huonekalujen uudistuksia mistä jo aiemminkin täällä olen kirjoitellut. Keittiön pöytä ja kuvassa näkyvä olohuoneen pöytä on hiottu ja kertaalleen vedelty Osmon vahalla ja suuritöisin homma alkaa aamulla; vaatekaapin hionta ja vahaus. Saa nähdä mikä lopputulos, olen "hieman" kärsimätön näissä hommissa ja vaikka tiedän, että hyvin tehty pohjatyö pelastaa paljon niin kärsivällisyyteni ei tahdo millään riittää. Äkkiä kaikki heti mulle nyt- vaihtoehtoja ei siis paljon jää. Laittelen kyllä kuvatuksia aikaansaannoksistani kunhan jotain valmista -toivottavasti- joskus saan. Lämmintä loppuviikkoa!

torstai 5. kesäkuuta 2008

Arkea



Arki alkoi, töihin on palattu ja opiskelijaelämä on tällä erää ohi. Vähän on ollut takkuista tämä alku, päivät täyttyy niin työpaikalla ettei aikaa ole muuhun ollutkaan. No, alkukankeutta sanon minä, kohta ollaan rytmissä ja saan aikaiseksi muutakin. Päivän rytmi on vaan niin muuttunut, että hyvä kun ehtii kauppaan ja ruoan tekemään.
Helteistä loppuviikkoa kaikille arjen sankareille! Hyvä me